A legvagányabb, leghumorosabb, legsármosabb kutyalegények várják, hogy a tappancsuk köré csavarhassanak. Keresd hát meg A társad! 

Gézu

Gézu vagyok, 8 éves, ivartalanított fickó.
Mióta árva lettem, az Állatvédő Egyesület Veszprémnél élek – jó pár éve.

Gazdám elvesztése és a bezártság nagy trauma volt számomra, és sok idő kellett, mire újra tudtam mosolyogni. De mára ez már nagyon megy. Sőt, ha találkozunk, a Gézu-mosoly tutira levesz téged is a lábadról.

Hogy miben vagyok még nagyon jó? A pocsolyagaloppban. Ha lenne ilyen olimpiai sportág, tutira ötszörös olimpiai bajnok lennék már. Bár azt állítják itt a mentorok, hogy egy rossz szokásom azért van: imádok mindenben meghempergőzni, ami kicsit is büdös. Szerintem ez nem rossz, csak szokás. Viszont, ha Te leszel az új gazdim, találhatunk ki új szokást is, bármire vevő vagyok, ami bulis.

A cicákkal és kutyatársaimmal nem jövök ki túl jól, inkább magányos “farkas” vagyok.

Nehezen oldódom, az idegenekkel eleinte elég tartózkodó vagyok. De jutifalattal és sétával nagy valószínűséggel levehetsz a lábamról!

És, hogy milyennek képzelem el az álomgazdimat?
Legyen hatalmas szíve, de következetes, fegyelmezett és kitartó legyen, aki sokat tud velem foglalkozni, hogy belőlem is álomkutya válhasson.

A mentorok szerint sem gyerekekkel, sem idősekkel nem vagyok kompatibilis – bár nem tudom, ez mit is jelenthet, de az biztos, hogy nem egy “kezdő” gazdi való nekem.

Álmaim otthona egy olyan családi ház, melynek udvarán kedvemre szaladgálhatok és játszva tanulhatok az emberemmel.

Szóval, ha szerinted Te vagy számomra az ideális társ, írj vagy hívj és megbeszélünk egy randit.

Addig is pacsi: Gézu

 

Állatvédő Egyesület Veszprém

 

Morgó

Morgó vagyok, 5 éves, közepes termetű, ivartalanított fickó. Évek óta várom az igazit a veszprémi menhelyen, mert bevallom, nem vagyok egy könnyű eset. De ki is az manapság?

Nem indult egyszerűen az életem, sajnos egy bántalmazó kapcsolatban éltem, amiben sokat sérültem. Emiatt nehezen bízom az emberekben. De a mentorok itt nagyon kedvesek és türelmesek velem, így szépen fejlődöm. Lassan arra is rájöttem, hogy nem mindenki rossz, aki közeledik felém, és már-már a simogatást is hagyom. Sőt, akit a bizalmamba fogadok, vele végtelenül kedves vagyok, hiszen én is nagyon vágyom egy őszinte, szeretetteljes kapcsolatra.

Azt mondják, a lelkem olyan, mint egy könyv, aminek kicsit viseltesek a lapjai. És bár a történetem sem lányregénybe illő, mégis bízom benne, hogy egyszer jön valaki, aki ha elkezdi olvasni ezt a könyvet, soha többé nem akarja majd letenni. Valaki, aki óvja az összeragasztott lapjait, hogy többé senki se tehessen kárt bennük.

Ha szerinted Te vagy az, akinek a történetem íródott, kérlek, ne tétovázz, hiszen nagyon várlak!

Addig is pacsi: Morgó

 

 Állatvédő Egyesület Veszprém

 

Mali

Mali vagyok, 7 éves, közepes méretű, ivartalanított fickó.

Eredetileg Malac volt a nevem, azonban a mentorok szerint ez a név abszolút nem illik egy ilyen kedves pofihoz. Ugye, szerinted sem?

Gazdám gyógyíthatatlan betegsége miatt kerültem az Állatvédő Egyesület Veszprémhez, és bár eddig láncon tartva éltem a mindennapokat, a nehéz és szomorú döntés nagyon megviselt. De érzem, hogy egy boldog jövő vár rám!

Igaz, most még szinte minden új számomra, de a mentorok rengeteget segítenek, hogy mindent megtanuljak: a pórázon közlekedést, a jutifalat elvételét, az ismerkedést és azt, hogy mi is az a bizalom. De biztosíthatlak, jó úton haladok!

És tudod, miről álmodom minden nap? Egy szép, nagy udvarról, ahol sokat szaladgálhatok és játszhatok imádott gazdámmal, aki ahelyett, hogy láncon tartana, rengeteg időt tölt velem. Akivel együtt fedezhetjük fel ezt a csodálatos világot, és akivel valóban igazi társak lehetünk.

Ha úgy gondolod, Te valóra tudnád váltani ezt a mesebeli álmot, ne habozz tovább! Itt vagyok és csak rád várok!

Addig is pacsi: Mali

 

Állatvédő Egyesület Veszprém

 

Tequila

Tequila vagyok, egy 6 éves csivava fickó.

Jelenleg a Csivava Fajtamentő Egyesületnél várom, hogy rám találjon az igazi.

 Mikor a mentorokhoz kerültem, nagyon bizonytalan és félénk voltam, de a kezdetektől ügyesen vettem az akadályokat, így szépen haladok a kiegyensúlyozott kutyaélet felé.

Bár vannak sajátos elképzeléseim a világról még mindig. A mentorok szerint úgy működöm, mint egy nagybetűs macska, aki, ha éppen szeretné a dédelgetést, akkor addig dörgölőzik, míg meg nem kapja, aztán ha úgy tartja kedve, másodperceken belül felháborodva odacsap. Ezt úgy jelzem, mintha odakapnék. Azért mintha, mert ha az ember nem ijed meg tőlem, akkor el sem érem a kezét, marad a levegőben a fenyegetőzés. Persze ezen még dolgozunk a mentorokkal, hisz a levegőt sem szabad harapnom, csak még kell egy kis idő, hogy ezt is megtanuljam.

Bár egy kis zsebkutya vagyok, nekem is szükségem van ám a következetes nevelésre: arra, hogy álomgazdi megmutassa nekem, hogy mit szabad és mit nem. És amit nem szabad, azt ma sem szabad és holnap sem. Akkor sem, ha hét ágra süt a nap és tele vagyunk vidámsággal. Akkor végképp nem. Tudom, hogy tudok úgy nézni, mint Kandúr a Shrekből, de álomgazdinak akkor sem szabad megtörni. Szükségem van az apró szabályokra, hogy kiegyensúlyozott legyek és biztonságban érezhessem magam. Hiszen egy picit még mindig bizonytalan vagyok, az ismeretlen hangokra nagyon meg tudok ijedni. De álomgazdi biztosan segít majd benne, hogy ez a félelem is elszálljon.

És, ami még fontos. Én nem szeretem a „bénázást“. Ha hámot, ruhát vagy éppen a pórázt szeretné valaki rámadni, akkor azt tegye határozottan, hogy tudjam, ő a főnök. Különben…

Amúgy rajongom ám a kétlábúakért, és imádatom tárgyát mindenhova követem. Igen, még oda is.
Mit szeretek még nagyon? A kert az egyik kedvenc helyem, ahol kedvemre szaladgálhatok. És imádok sétálni. Felőlem bármilyen cudar idő is lehet odakint, ha sétáról van szó, az én kedvemet nem lehet elvenni. De a sétától neked sem kell tartanod, én nagyon szépen közlekedem pórázon. Sok kiállításra készülő négylábú meg is irigyelhetné. Csak mondom.
Ráadásul rólam dalt is írtak: TEQUILA! Ennyi…

Komolyra fordítva a szót, azt is tudnod kell, hogy ételallergiám van, így egyetlen száraz táp van, amit megehetek, de nekem azt is be kell áztatni. Egyébként én biztosan nem eszem meg…

A mentorok azt mondják, pár szabályt betartva velem pofon egyszerű az élet: én egy kis életrevaló szépség vagyok, aki napsütést hoz a zord téli napokon, vidámságom, játékosságom pedig derűt ad a borongós időkben.

Ugye, máris a tappancsaim köré csavartalak? Akkor ne habozz, vedd fel a kapcsolatot a mentorokkal, és kezdjünk el ismerkedni! Én nagyon várlak!

Addig is pacsi: Tequila

 

Csivava Fajtamentő Egyesület

 

Ari

Ari vagyok, egy aranyos, 2 éves, kistestű fiúcska.

Már egy ideje az Alex Állatvédő Egyesületnél élek Várpalotán, a múltamra pedig sajnos nem nagyon emlékszem.

Amilyen pici vagyok, olyan nagy a szám, hiszen valahogy ki kell tűnni a nagyobbak közül. És valljuk be, nem nehéz nálam nagyobbnak lenni.

Kezdetben iszonyatosan félénk voltam, de már kezdek feloldódni. Azonban őszinte leszek veled, van még hova fejlődnöm. Az álomgazdi viszont biztosan sokat segítene, hogy ez a bizalmatlanság megszűnjön és én is boldog, kiegyensúlyozott társa legyek életem végéig!

Imádok szaladgálni, de egy nagyobb darab csonttal hosszú időre ki lehet ám kapcsolni, ha már beleszédülnél a galoppozásba. 

És tudod, mi leszek, ha “nagy” leszek? Riasztó!
Hiszen egy ilyen csodálatos hangi adottsággal rendelkező kutymorgó csak jelzőbajnok lehet.

Szóval, ha úgy gondolod, tudnál nagyon szeretni egy ilyen apróságot, és a jól hallható hangomnak is nagy hasznát vennéd, gyere, és ismerjük meg egymást! Nekem te lennél a mindenem, ebben biztos vagyok!

Addig is pacsi: Ari

 

Alex Állatvédő Egyesület

 

Hadar

Hadar vagyok, egy 2009-ben született, ivartalanított, kopó keverék öregfiú.

Most az Állatvédő Egyesület Veszprém menhelyén vigyáznak rám, de én nem adtam fel a reményt, hogy egyszer még egy boldog család tagja legyek.

Tudom, hogy nem egy cuki kölyök vagyok, ráadásul Cushing-kórban is szenvedek – ez egy időskori, hormonális betegség, így életem végéig gyógyszeres kezelésre szorulok -, de hidd el, végtelenül kedves vagyok, és épp annyira értelmes és fogékony a tanulásra, mint fiatalabb társaim. Bár lehet, hogy néha picit hisztis vagyok, de már nem vagyok szeleburdi, és nem rágom szét a bútoraidat sem. Ráadásul nagyon ragaszkodó és hűséges vagyok, és, ha engem választanál, én minden nap megköszönném neked, hogy megmentettél!

Tudod, ennyi szomorú nap után végre én is szeretném élvezni, hogy van valaki, akivel együtt heverészhetek a kanapén, akivel sokat sétálhatok és akivel együtt élehetek át új élményeket. Ez olyan boldogsággal töltene el, mely az egészségemre is biztosan nagyon jó hatással lenne.

És bár igaz, hogy nem tudok veled annyi időt eltölteni, mint egy kölyökkutya, de nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy a közös életünk minden egyes napja különleges lesz mindkettőnk számára. És a minőség sokkal többet ér a mennyiségnél, nem igaz?

Mit gondolsz? Leszel a hősöm?
Akkor kérlek, vedd fel a mentorokkal a kapcsolatot, és kezdjünk el ismerkedni! Várlak!

Addig is pacsi: Hadar

 

Állatvédő Egyesület Veszprém

 

Smile

Smile vagyok, egy 2014-es születésű legény.

Jelenleg az Alex Állatvédő Egyesületnél várom az igazit, de remélem, már nem sokáig!

A mentorok azt mondják, én az a fajta kutya vagyok, akit nem értesz, mi a francot is keres egy menhelyen. Hm, sajnos én sem értem.

Bár szépségversenyt valószínűleg nem nyernék, de tudom, hogy álomgazdi nem is a külsőmbe fog beleszeretni, hiszen ő egy jókedvű, felszabadult, mindenkivel barátságos kutyát fog meglátni bennem. Hiszen én ilyen vagyok.

Ügyesen sétálok pórázon, kérésre pedig egy hang nélkül a helyemre fáradok. A többi kutyával is jól megvagyok, én sosem balhézom, vígan, játékosan közeledem feléjük. Sőt, a kennel-társammal, Tháliával időközben lelkitársakká váltunk, így akkor lennék a világ legboldogabb kutyusa, ha álomgazdihoz is együtt költözhetnénk! Kééérlek!

Ha szeretnél a világ legszerencsésebb gazija lenni, és egyből két szerető társra lelni, ne tétovázz! Gyere, ismerkedj meg velünk és vágjunk bele a közös életbe! Hidd el, nem fogod megbánni!

Addig is pacsi: Smile

 

Alex Állatvédő Egyesület

 

Aramis

Aramis vagyok, egy 2016-os születésű, vidám, imádni való nagyfiú.

Most az Alex Állatvédő Egyesületnél élem a mindennapokat Várpalotán, de a mentorok szerint biztosan hamar rám talál az a bizonyos álomgazdi, hiszen nagyon jó természetem van és a pofim is – hogy is fogalmazzak – angyali.

A bundámért odáig vannak itt a kétlábúak, mindig megdicsérnek, hogy milyen selymes, pihe-puha. És tudod, miért ilyen csodaszép a szőröm? Mert imádom az életet, és képes vagyok bárhol szeretetre lelni.

Boldoggá tesz a napsugár, az eső, a bogarak a fűben, a madarak a fán vagy a virágok illata. Imádom, ha szaladgálhatok az udvaron, és azt is, ha a mentorok társaságában vagy a többi kutyus között lehetek. És hihetetlen, de én tényleg mindennek tudok örülni, még a kennelbe is szívesen, mosolyogva megyek vissza.

Már csak a nagybetűs GAZDI hiányzik az életemből, akivel mindegy, mit csinálunk, csak együtt csináljuk, Ő és én!

Ha Te is erre vágysz, vedd fel a mentorokkal a kapcsolatot, és vágjunk bele a közös életbe! Mókás lesz, megígérem!

Addig is pacsi: Aramis

 

  Alex Állatvédő Egyesület

 

Csiki

Csiki vagyok 5 éves, chipes, oltott, ivartalanított csivava fiúcska.

Jelenleg Heves megyében élek, Gyöngyösön. Úgy alakult, hogy új otthont kell keresnem magamnak. Jelenlegi családomnál – akik megmentettek – nem maradhatok. Amikor ide kerületem mindenkinek megmondtam a magamét, ők úgy mondták, hogy öntörvényű és félénk kutyus voltam. De mára már nagyon szeretem a simogatást, szívesen ücsörgök ölben is. Koromnak megfelelően élénk és érdeklődő vagyok, és képzeld, van egy cicabarátom is. Az ő társaságát kifejezetten szeretem. Nagyokat játszunk.

Az idegeneket első találkozáskor hangos ugatással “köszöntöm”, váratom őket egy kicsit, majd nagy kegyesen megenyhülök és el lehet nyerni bizalmamat. De lehet, hogy neked is azonnal az öledbe ugrom, mert ilyen is van. Ha kivételes vagy, biztosan így lesz. Gyere, próbáld ki!

Viszont ugyanez vonatkozik a kutyákkal való találkozásaimra is. Van aki szimpi, van aki nem…

A szobatisztasággal még hadilábon állok picit – nem is értem, miért kell ezt erőltetni? A pelenkát random használom, de kint is elvégzem a dolgom. Azt mondják a mentorok, ezen változtatni kellene. Meglátjuk… talán egy hozzáértő, velem sokat törődő, türelmes, sok jutifalattal rendelkező gazdi kedvéért változtathatnék… Vagyis tutira megváltoznék, ha álomgazdi értem jönne.

Tehát, ne feledjétek: Csiki vagyok, gazdit keresek.

Addig is pacsi: Csiki

 

Csivava Fajtamentő Egyesület

 

Pamacs

Pamacs vagyok, egy 2018-as születésű fiúcska.

Napjaimat most az Alex Állatvédő Egyesületnél töltöm Várpalotán, de valahogy úgy érzem, idén rám talál az álomgazdim.

Lehet, hogy pont Te vagy számomra a nagy Ő?

Akkor bemutatkoznék:
A külsőm olyan, mintha egy régi magyar filmből léptem volna elő: kicsit torzonborz, de kedves. Matula bácsinak biztosan megakadna rajtam a szeme.

Amúgy igazi emberrajongónak tartom magam, imádom, ha velem foglalkoznak – így nem meglepő, hogy szabadidőmet is legszívesebben simogató tenyerek alatt töltöm.

Aktív vagyok, jókedvű, és életvidám, így biztos vagyok benne, hogy álomgazdi napjait is fel fogom dobni.

Emberszeretetem miatt pedig nagyon figyelmes vagyok, és könnyen is tanulok.

A többi kutyával eddig nem volt konfliktusom soha, ezért azt gondolom, hogy könnyen összeszoknék a család többi kutyatagjával is.

Szeretek sétálni, és a pórázzal sincs problémám. De ha szabadon engedsz, akkor is biztos lehetsz benne, hogy visszajövök, hiszen én mindig – na jó, 99%-ban – szót szoktam fogadni!

Sikerült a tappancsaim köré csavarnom? Akkor kérlek, gyere és ismerkedjünk meg! Én már nagyon várlak!

Addig is pacsi: Pamacs

 

Alex Állatvédő Egyesület

 

 

Grizli

Grizli vagyok, egy 2014-es születésű, ivartalanított, mackó-kutya.

Gazdim halála óta az Állatvédő Egyesület Veszprém menhelye az otthonom, de a mentorokkal mindent megteszünk, hogy ismét rám találjon az álomgazdi.

Tudom, nagytestű vagyok és nem is kölyök, így kevesebb eséllyel indulok a gazdikeresésben, mint a társaim.

Mégis, miért válassz engem?
Mert könnyen tanulok, nagyon barátságos és intelligens vagyok és kellő szocializációval tökéletes társaddá válhatok. Ráadásul jelzőkutyának is kiváló vagyok.

Nagyon szeretek labdázni és szaladgálni, így biztosan nem hagyom, hogy ellustulj. Arra gondolsz, Te is igaz? Bizony, ha engem választanál, nemcsak egy igaz barátra lelnél, hanem egy személyi edzőre is. Olyan köredzéseket tartanék én neked, hogy csak na. Mindezt ingyen. Na jó, lehet, hogy néhány jutalomfalatot elfogadnék fizetségül.

Komolyra fordítva a szót: Én nemcsak egy kutya leszek az új otthonomban, hanem egy barát, egy társ, egy családtag. Hiszen ez az álmom. És tudom, hogy ez az álom valóra fog válni. Én mindent megteszek érte, erről biztosíthatlak!

Ha Te is erre vágysz, vedd fel a mentorokkal a kapcsolatot, és vágjunk bele ebbe a kalandba!

Nagyon várlak!

Addig is pacsi: Grizli

u.i.: A kép még azelőtt készült, hogy egy kedves kutyakozmetikus hölgy rendbe szedte a bundám – azóta sokkal kutyásabb kinézetem van – de én is azt vallom, hogy „Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan…“, így úgy gondoltam, álomgazdim nem a kép alapján fog engem választani. Ha mégis kíváncsi lennél az új külsőmre, az Állatvédő Egyesület Veszprém Facebook oldalán megtalálod a kozmetika után készült képet rólam.

 

Állatvédő Egyesület Veszprém

 

Tyson

Tyson vagyok, egy 6 éves, amerikai staffordshire terrier fickó.

Jelenleg az Állatvédő Egyesület Veszprémnél élek, de érzem, hogy hamarosan rám talál álmaim gazdija.

Emberekkel már most is nagyon barátságos vagyok, imádok játszani, és bár tényleg egy tekintélyt parancsoló izomkolosszus vagyok, a szívem legalább olyan nagy, mint az izmaim.

És nem vagyok harci kutya! Szóval szeretném, ha nem a kinézetem és a fajtám hírhedtsége alapján ítélnél meg.

Éppen ezért azt is szeretném, ha tudnád, hogy a staffikat Nagy-Britanniában például nagyra becsülik „nanny dog“, azaz gyerekdada kutyaként is. Sőt, gyakran “használnak” minket terápiás kutyaként különféle ápolási intézményekben, ahol nyugodt és játékos lényünkkel meg tudjuk szépíteni az ott lakók napjait. Ráadásul függetlenségünk, magabiztosságunk, valamint kitartásunk kiváló mentőkutyává is tehet minket.

Ez pompásan igazolja, hogy a kutyák agresszivitásának és keménységének oka gyakran a póráz másik oldalán található. Sajnos. 

Szóval fajtánk igenis rászolgál az elfogulatlan, előítéletmentes megítélésre, hiszen izmos testünk mögött egy okos, dinamikus és mindig lojális társ rejtőzik.

És akkor most térjünk rá, hogy milyen gazdira vágyom én!
Természetesen nem egy “kezdő” kutyatartó való nekem. Aki viszont konzekvens, valamint érezteti velem, hogy biztos kézzel tud irányítani, és nagyon, de nagyon szeretni, biztos vagyok benne, hogy egy egész életre szóló, megrendíthetetlen barátot talál meg bennem. 

Majdnem elfelejtettem! Azt is tudnod kell, hogy hatalmas mozgásigénnyel rendelkezem, szóval a legjobb, ha nem egy otthonülő típus vagy!

Remélem, sikerült megvédenem a fajtám becsületét, és egy társat, nem egy státuszszimbólumot láttál meg bennem!

Ha így van, vedd fel a mentorokkal a kapcsolatot, és kezdjünk el ismerkedni! Megígérem, ha egymásba szeretünk, együtt be tudjuk bizonyítani, hogy én is lehetek álomkutya!

Nagyon várlak!

Addig is pacsi: Tyson

 

Állatvédő Egyesület Veszprém

 

Zigi

Zigi vagyok, egy két éves, ivartalanított, labrador keverék fiú.

Most az Állatvédő Egyesület Veszprém menhelyén élek, de az újévi kérésem az volt, hogy 2020-ban találjon rám az álomcsaládom!

És, hogy mit kell rólam tudni?
Imádom a gyerekeket és a labdát. A labdát. Imááádom a labdát. A pöttyös labdát, a színes labdát, a nagy labdát, a pici labdát, a guruló labdát, a pattogó labdát. Az összes labdát a világon!

De tudod, mit imádnék nagyon? Gyerekekkel labdázni! Hiszen csapatjátékos vagyok. Igaz, a többi kutyát és macskát nem igazán viselem el, de a négylábúak csapatába tökéletesen passzolok.

Bár elég pörgős vagyok, és a pórázas sétát is sokat kell még gyakorolnom, de olyan kiemelkedő emberszeretet és megfelelési vágy jellemez, hogy biztosan nagyon jól nevelhető társsá válok majd álomgazdi egész családja számára.

Mivel nagyon aktív vagyok, így rengeteg feladatot kell majd nekem adni, és jó sokat kell együtt játszanunk, hogy testileg-lelkileg kiegyensúlyozott legyek. De nem hiszem, hogy ez nehezen menne.

Viszont még valamit tudnod kell rólam. Sajnos epilepsziás vagyok. Mit is jelent ez? Az epilepszia egy agyi betegség, amelyet legalább két alkalommal fellépő, spontán kialakuló görcsroham jellemez. Ezt a görcsrohamot az egyes agykérgi idegsejt csoportok kóros állapota váltja ki.

De azt is tudnod kell, hogy a mai modern terápiás lehetőségek birtokában az epilepsziás kutya rohammentessé tehető vagy legalábbis a rohamok száma annyira csökkenthető, hogy az új családom és az én életvitelemet sem zavarja majd.

Tudod, én biztos vagyok benne, hogy kezelhető vagyok, de a menhelyen nagyon nehéz lesz javulnom. Bár a mentorok tényleg mindent megtesznek értem, egy meleg otthonban, a szerető családom mellett sokkal, de sokkal jobb esélyeim lennének.

Szóval lennél a gazdim?
Akkor kérlek, vedd fel a kapcsolatot a mentorokkal és kezdjünk el ismerkedni! Nagyon várlak!

Addig is pacsi: Zigi

 

Állatvédő Egyesület Veszprém

 

A felhasználói élmény fokozására a honlap sütiket használ. Az oldal böngészésével hozzájárulsz ezek használatához. Még több információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás